Building a professional wardrobe: #1 boots

 

Danish

Jeg er i en målrettet proces af at gøre min garderobe mere egnet i professionel øjemed. Det er i virkeligheden en process jeg har været i de sidste 3-4 år (lol), men indsatsen er intensiveret, som følge af at blive færdiguddannet. Som studerende, har jeg altid foretrukket #comfy frem for alt. Det betyder, at jeg generelt har anskaffet mig flere hoodies og sneakers end blazere og støvler. Min forkærlighed for det komfortable kommer aldrig til at ændre sig, men jeg mangler at kunne begge. Så jeg er på udkig efter mere sofistikerede og neutrale items, som vil være passende på tværs af forskellige arbejdssammenhænge.

Som en del af denne proces og bidt af en gal Marie Kondo trend har jeg lavet en grundig garderobeoprydning. Jeg har aldrig shoppet meget, og som studerende har der ikke været den store udskiftning i min garderobe, men jeg havde ikke forestillet mig at jeg ville finde items helt tilbage fra min gymnasietid for små 10 år siden (lol). Det var på tide at gå igennem, og det hele er nu sorteret til diverse donationstyper: det meste ryger videre til familie og genbrug, og det helt slidte ryger til storskrald. Det er simpelthen så god en følelse nu kun at få fat i tøj i skabet, som jeg kan lide og som ‘sparks joy’ #konmari, og det sparer mig så meget tid hver eneste morgen.

Min indsats har hidtil været ret ukonkret, impulsdreven, og ikke særlig succesfuld. Derfor besluttede jeg at udarbejdede en liste over ønskede items, shapes, tekstiler osv., der kan fungere som en slags kurateret og guidende garderobeplan. Indtil videre er den super hjælpsom. Jeg holder eksempelvis meget nemmere styr på, hvad jeg allerede har, samt hvad jeg egentlig behøver, og undgår derfor at købe uden omtanke.

Jeg leger lidt med ideen om at illustrere eller på anden vis dele min lille plan - dens punkter, principper og inspirationskilder - blandt andet for at lave noget bedre end dette bud. Derudover tænker jeg løbende at dele herinde når et punkt krydses af på listen,.

Forneden finder I 1. punkt på listen; damestøvler hehe.

 

ENGLISH

After having graduated, I am in serious need of revamping my wardrobe. It needs to be better suited for job interviews and across different work situations. For very long I’ve only purchased and worn sneakers and comfy clothe, rarely investing in an classical or timeless pieces. I will never stop loving functional and comfy clothing - but I need to be able to do both.

As part of the process and inspired by the recent Marie Kondo trend, I went through and organized my wardrobe. It is such a nice feeling to have gotten rid of all that was taking up physical and mental space, now only having left what ‘sparks joy’ #konmari and what I actually like to wear. Everything has been sorted and the discarded pieces will be donated to family members or local thrift shops.

To guide the process a bit and to avoid impulse-driven and unnecessary purchases, I have created a plan or list of the items based on type, shape, textile etc. I’m thinking of sharing the list in some type of creative format - including the principles and inspirations that it follows - to provide a different take than this slightly outdated guide and because I would love to read such things myself. In addition I will be sharing the items in photos in here as I find them and tick them off the list.

 

 
 
Alona Vibe AM studio Monica Steffensen Flattered Inga boots
 

#1 støvler med hæl

Første punkt på listen var at anskaffe mig et par støvler med hæl, som er til at holde ud at have på i hverdagen, men ikke er kedelige og konede. Jeg ejer og går primært med adidas ultra boost og New Balance 990, og mens jeg elsker dem, så er de som oftest for sporty til et forretningsmøde (i hvert fald i konsulentbranchen). Jeg ved godt at Steve Jobs alle dage har iført sig netop NB 990, turtleneck og jeans, men tror det kræver en million dollar tech business bag sig før andre ikke skænker det en tanke. En anden grund er, at jeg nyder at tage et par høje hælede på og kanalisere min feminitet.

#1 Boots with heels

The first item on the list was to get a pair of high heeled boots which are comfy enough to wear on a daily basis while being cool. I own and mainly wear adidas ultra boost and New Balance 990, and while I love these, they are not that great for a business meeting in the consultancy industry. I know that Steve Job wore exactly the NB 990, jeans and a random tee, but I think the only reason he could pull it off was because of the billion dollar tech company he built. Another reason is enjoy channeling my feminine energy via a pair of high heels.

 
 

Inga støvler fra svenske Flattered

Jeg har længe fuldt med i svenske Flattered’s univers, som så fint kombinerer det simple skandinaviske look med noget varmt og sydlandsk. De skyder smukke fotokampagner, har lavet fine samarbejder med talenter som skønne Emily, og de producerer deres styles i EU.

For et par måneder siden sendte Flattered mig et par af deres Inga Black Nappa støvler, som en gave (reklame / ikke betalt). #gifted eller ej, de her støvler er helt vidunderlige, og jeg har brugt dem troligt siden jeg fik dem i efteråret.

Jeg synes den firkantede snude giver så cool et look, som blanceres så fint med den træfarvede, chunky hæl. Jeg er tilmed aldrig blevet spurgt så ofte til mit fodtøj som med disse. De har været den perfekte tilføjelse til min garderobe.

Inga boots from swedish flattered

I’ve had my eyes on swedish Flattered for some years. They effortlessly combine scandinavian simplicity with sourthern warmth, publish beautiful photo campaigns, collaborate with great talents like Emily, and produce their styles in EU.

Some months ago Flattered sent me a pair of their Inga Black Nappa boots, as a PR gift (ad / not paid). #gifted or not, these boots are incredible and I’ve have worn them ever since I received them back in fall.

I find that the combination between the squared toe and the chunky wooden(-looking) heel creates such a sophisticated yet cool look. Never have I been asked as much about an item as these - and I get it - they quite perfect.

Alona Vibe AM studio Monica Steffensen Flattered Inga boots
 
 
 
Flattered Alona Vibe Monica Steffensen
 
 
 
Flattered Alona Vibe Monica Steffensen
 

Photos are shot as a creative collaboration between talented Monica Steffensen & myself